top of page
DSC_8863kl.jpg

Over Luc

Ik ben Luc, 29 jaar oud en ik woon in

Heusden samen met mijn lieve vriendin Lisa en dochter Gaia. Voor mijn werk als coach was ik ruim 10 jaar professioneel illusionist, waarin ik heb geleerd hoe het menselijk brein werkt en vooral ook hoe wij onszelf continu voor de gek houden.

Ik hou van mijn familie en vrienden, dansen, koken, de natuur en goeie koffie. Daarnaast geniet ik van creatieve processen als video's regisseren en maak ik muziek.

Mijn Verhaal

DE WERELD VAN ILLUSIES

De afgelopen 18 jaar heb ik mijn tijd besteed aan het creëren van illusies. Toen ik 10 was kreeg ik mijn eerste goocheldoos en die hobby werd mijn beroep toen ik 21 was en van mijn theateropleiding afstudeerde. Overal in Nederland trad ik op, ik werd ingehuurd bij bedrijfsevenementen en tv shows en ik produceerde 4 avondvullende theatervoorstellingen. Ook werkte in in circussen, op beurzen en presenteerde ik congressen als dagvoorzitter.

De afgelopen jaren reisde ik regelmatig naar het buitenland voor optredens en in 2018 stond ik in een grote TV show in het Mekka van de illusie: Las Vegas.

DE REIS NAAR BINNEN


Maar ik was op zoek naar zingeving, wilde mezelf eerlijk in de spiegel kunnen aankijken en mijn schaduwkant onder ogen komen. Die hebben we immers allemaal. Zo begon mijn ontdekkingstocht naar zelfbewustzijn. Mijn toenmalige coach en choreograaf hielpen me op weg, beide filosoferend over het bestaan en puttend uit een grote hoeveelheid levenservaring.

Toen ik 21 was ontmoette ik mijn eerste 'Dharma-teacher', een boeddhistische monnik uit Spanje die mijn pad kruiste en mij gedurende 4 jaar bij de eerste stappen begeleidde op mijn pad naar zelfontwikkeling. Ik reisde regelmatig naar Spanje, ging naar lezingen van de Dalai Lama en startte met mediteren. Zo begon ik mij te verdiepen in alles wat te maken heeft met spiritualiteit. Er ging een wereld voor me open. Steeds meer puzzelstukjes vielen op zijn plek en ik begon de verbanden te zien, redenen waarom bepaalde lessen steeds weer terugkerend in mijn leven opdoken. In Luxor in Egypte bezocht ik de tempels en tombes van de grote farao's en kwam ik in contact met Alchemie, de geheimzinnige levenskennis en technieken die vele grote wereldleiders in de geschiedenis hadden beoefend.

Op mijn 25ste had ik voor het eerst het gevoel dat ik thuis kwam bij mezelf. Ik ervoer tijdens een meditatie-bijeenkomst een diepe bewustzijnsstaat waarin ik eindelijk helemaal kon ontspannen en mezelf volledig liefhebben. Wat een levensveranderende ervaring! Ik ben perfect zoals ik ben en ik ben veilig bij mezelf. Mijn gevoel mag er zijn en daar kan ik op vertrouwen, altijd. Gedurende de avond had ik weinig gedachten en voelde ik een innerlijke rust in mezelf die ik niet eerder zo had ervaren.

Na deze ervaring was ik hooked. Mijn reis naar binnen was begonnen.

 

Eerder benaderde ik spiritualiteit meer vanuit een filosofisch perspectief, maar nu was ik klaar om echt die-hard mezelf te gaan confronteren en alles op te ruimen en aan te kijken wat in de weg staat om van mezelf te houden.

Ik ging cursussen volgen in Istanbul en kwam in India in contact met verlichte leraren, die ik tot op de dag van vandaag dankbaar ben, omdat ik tijdens hun mystieke processen in de tempels mijn hart echt heb geopend. Daarnaast volgde ik lessen in mindfulness, NLP, systemisch werken, verbindend communiceren en ging ik regelmatig naar coaches om 1-op-1 te werken.

OMGAAN MET GEVOELIGHEID

Sinds kind af aan ben ik uiterst sensitief ingesteld en pik ik gemakkelijk gemoedstoestanden en emoties op van mijn omgeving. Daar heb ik niet mee leren omgaan als kind en dat was best lastig, want ik voelde me vaak onbegrepen. Toen ik begon met meditatie werd ik geconfronteerd met de onrust in mij en het verdriet dat ik aan de kant had geschoven om maar niet te hoeven voelen.

 

Met ondersteuning van mijn eigen coaches en mijn leraren in India kwam ik in contact met mijn onderbewustzijn, zodat ik de energetische verstoringen in mijn lichaam ging voelen en kon transformeren.

Ik leer elke dag weer veel nieuws over mezelf en ben zo dankbaar voor de groeiende compassie die ik voor mezelf en mijn omgeving kan voelen.

bottom of page